in

Koreai Filmfesztivál 2021 – infok, tudnivalók

Koreai Filmfesztivál 2021 – infok, tudnivalók.
.
Immár tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Koreai Filmfesztivál 2021. szeptember 23. és 29. között. A fesztivál Budapesten, a Corvin Moziban kapott helyett, ahol összesen 18 film kerül bemutatásra eredeti hanggal, magyar és angol felirattal vetítik.

A filmvetítésekre a jegyek ára egységesen 900 forint, amelyeket szeptember 16-tól lehet megvásárolni a Corvin mozi jegyértékesítő rendszerén keresztül.

“A 14. Koreai Filmfesztiválon 4 szekcióban összesen 18 filmet mutatunk be a közönségnek.

A Friss szekció a legújabb koreai filmeket vonultatja fel a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a romantikus-fantasztikus drámákig. Az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira fókuszál.

Az Arcok szekció Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be, hogy a közönség átfogó képet kapjon az egyes alkotókról. Az első Oscar-díjjal jutalmazott koreai színművész, Youn Yuh-jung áprilisban történelmet írt, amikor Lee Isaac Chung Minari – A családom története című filmjében nyújtott alakításáért átvehette a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. 2021-ben a színésznő munkásságából válogattunk.

A Fókusz szekcióban a jellegzetes és nagy sikerű koreai filmes műfajjal, a gengszter noirral foglalkozunk. Az akciódús, drámai fordulatokban gazdag maffiatörténetek vérfagyasztó realitással mutatják be az ázsiai alvilági életet.

Extra szekciónk három dokumentumfilmen keresztül különleges női sorsokat mutat be, de emellett számos más műfajjal, drámákkal és vígjátékokkal is várjuk az érdeklődőket!

2021. szeptember 27-én, A mozi jövője címmel, hazai szakemberekkel beszélgetünk a filmszínházak sorsáról a streaming szolgáltatók világában.

A jegyek ára egységesen 900 Ft.” – közölték a szervezők

Bővebb – Koreai Filmfesztivál 2021

The post Koreai Filmfesztivál 2021 – infok, tudnivalók appeared first on Retromuzsika.hu.

A Siketek Világnapja alkalmából zenés mesejátékot adnak elő gyerekeknek

Kőszegi szüreti fesztivál 2021 – infok, programok