in ,

Spárgakrémleves fruktóz és tejmentesen

spargakremlevesSpárgakrémleves a fruktóz- és tejmentes diétában

 

Mostanában olyan zöldséget is megeszik a picur leves vagy főzelék formában, amit párolva, főzve vagy rizshez adva nem, így például a brokkolit vagy a spárgát. Én nagyon megszerettem a spárgát, ezért gyakran van otthon, egyik nap gondoltam, készítünk valami újat, hátha bejön a kicsinek, és bejött :)

Hozzávalók:

– 500 gramm (egy csokor) spárga
– a főzővizéhez: 1 teáskanálnyi szőlőcukor vagy xilit, 1 evőkanálnyi natúr ételízesítő (csak olyan jó, ami natúr, a szárított zöldségek vannak benne, cukor és adalékanyagok nélkül, figyeljétek a címkét!), egy pici só
– 250 ml kókusztej – vigyázat! natúr legyen, ne legyen benne plusz hozzáadott cukor vagy egyéb édesítő, ha az nem szőlőcukor vagy xilit, a legtöbb kókusztejet édesítik valamivel, vagy adnak hozzá valamilyen csomósodásgátló adalékanyagot (jó még egyébként mandulatejjel vagy -tejszínnel is)
– kevés só, fehérbors, szerecsendió

A spárgát mossuk meg, pattintsuk le a végét ott, ahol a lila és a zöld szín találkozik, próbáljuk meg eltörni, nem kell feszegetni, ha jó helyen fogjuk meg, tényleg könnyen pattan. A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá az édesítőt, az ételízesítőt és a pici sót, keverjük el, majd rakjuk a forrásban levő vízbe a spárgákat. Kb. 6-8 perc alatt készre fő, ezután fogjuk, és turmixoljuk le.

Tegyük vissza a fazékba, keverjük hozzá a kókusztejet, és fűszerezzük fehérborssal, szerecsendióval, illetve ha szükséges még egy kis sóval. A kicsi már eszik magokat, ezért ő kapott a tetejére pisztáciát, a felnőttek, vagyis Apa meg én pedig pirított bacont tettünk a tetejére. Isteni volt.

spargakremleves2

Forrás: babakonyha.hu

Ismerd meg Varga Zita Hellát, a bloggert – és kislányának történetét: IDE KATTINTVA!

A teljes tartalomért Klikk ide…

Ez volt Árpa Attila első mozis élménye

Paloma – 96. rész