Home / facebookra / Pocakos napló- Avagy mitől kerekedik a pocak? Adventi diós-mákos bejgli

Pocakos napló- Avagy mitől kerekedik a pocak? Adventi diós-mákos bejgli

Foglalj utazást akár 60% kedvezménnyel! Klikk ide!

Újra jelentkezünk, immáron 19 hetes Picurival és a Családdal fogtunk hozzá a karácsonyi bejgli sütésének.

Aki ismer az tudja, aki pedig nem annak elmondom, nem éppen vagyok egy konyhatündér…Apósom csak zöldfülű szakácsnőnek hív (persze csak szeretetből, igazából Ő az, aki mindig elviszi a balhét és megeszi, amit alkottam):).

Teljes profizmussal láttunk neki a sütésnek és annak előkészületéhez, íme a recept:

b3 b4

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg dió vagy mák
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl víz
  • édes morzsa
  • őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj, narancshéj

bb1

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg!
Hozzáöntjük a porcukrot, a tojás sárgáját, a tejben feloldott élesztőt (nem szabad felfuttatni az élesztőt). Gyors mozdulatokkal közepes keménységű tésztát gyúrunk. 26 dkg-os cipókat cipózunk ki a tésztából. Kivirgoljuk, hogy szép sima legyen a felülete. Hűtőben lefóliázva 15-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a forrázott tölteléket.

Forrázott mák- vagy diótöltelék: A vizet a cukorral feltesszük forrni. Ha forr, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a mákot, a mazsolát, az őrölt fahéjat, és ha szükséges édes morzsát. A diótöltelék hasonló módon készül. Amikor a forrázott töltelékek kihűltek, a megfelelő súlyúra kimérjük. A beigliknél a töltelék súlya megegyezik a tészta súlyával!

A pihentetett tésztát kinyújtjuk kb. 22-28 cm-es téglalap formára. A tölteléket a tésztára helyezzük, és egyenletesen eligazítjuk. A tészta három oldalát kb. 1 cm-es részben behajtjuk. Ezután feltekerjük a beiglit, s gyengéden meglapítjuk. Sütőlemezre tesszük, és 1 tojás+1 tojás sárgája jól eldolgozott keverékével lekenjük. Amikor a tojás megszáradt a tésztán, második soron is átkenjük. Hurkapálcával megszurkáljuk. Tetejét megszórhatjuk dekor sütőcukorral. 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

A szép beigli márványozott, egyenletes formájú, tartós sütemény.

Mi ezt a receptet használtuk, próbáljátok ki Ti is! 🙂

Az eredményről hamarosan érkezik a jelentés 🙂 !!!

Ezeket érdemes megnézni:

Kókuszolaj 1 Kg - 1090 Ft

Mire jó az Ördögnyelv kapszula? Tudd meg ITT!

Több mint 3000 bio termék online - akár ingyenes kiszállítással

Erre nagyon jó a nyírfacukor - KLIKK!
lisztfül

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top