Home / Baba-Mama / Debreceni Virágkarnevál 2015

Debreceni Virágkarnevál 2015

Foglalj utazást akár 60% kedvezménnyel! Klikk ide!

debreceniviragkarneval2

2015. augusztus 20-án 19.30-tól ismét virágba borul a Nagyerdei Stadion, a 46. Debreceni Virágkarnevál idén is impozáns gálaműsorral zárul a délelőtti virágkocsi felvonulás és a délutáni folklórbemutatókat követően.

Ez alkalommal még több különlegességgel és látványelemmel gazdagított igazi karneváli fiesztát idéző showműsor várja a Nagyerdei Stadionba látogatókat augusztus 20-án! A virágkocsi-parádé mellett mintegy 2000 fellépő – külföldi és hazai táncos közreműködésével, az Új Lovas Színház művészei és sztárfellépők töltik meg a teljes játékteret. Fellép többek között “A DAL” idei nyertese Boggie, illetve Debrecen kedvenc mesemondója, Berecz András. A látványos, két óra időtartamú gálaműsort a nemzetközi pop-élet közkedvelt előadója, Dr. Alban 20 perces koncertje zárja.

A 360°-os műsorszerkesztésnek köszönhetően garantált, hogy a Karneváléj programját a Nagyerdei Stadion bármely szektorából élvezheti a közönség.

A Karneváléjre szóló belépőjegyek megvásárolhatóak a debreceni Kölcsey Központ és az Apolló mozi jegypénztáraiban, továbbá a FÓRUM Debrecen bevásárlóközpont információs pultjánál, a Tourinform irodában és az Interticket hálózatában szereplő jegyvásárlási pontokon. Online jegyvásárlás: www.jegy.hu

2015 augusztus 15.
PROGRAMOK
16:00 Vénkert – Hortobágy utca
DEBRECENI HŐSÖK – VIRÁGÜLTETÉS
A vénkerti – Hortobágy utcai – virágoskerti meglepetés során bárki hőssé válhat!

16:30 Nagyerdő, Békás-tó mellett
Lurkó Liget
Pályi János: Vitéz László és az elátkozott malom
vásári bábjáték gyerekeknek
másfél óra önfeledt derű és kacagás, 55 percbe sűrítve

A tradicionális vásári bábjátékban piros sipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melynek során még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőrtehetségű gyerekek foglalnak helyet.

És mindannyiunk örömére egész délután gyermekfoglalkozások, játékok, buborékok.

Ingyenes program.

17:45 – 19:45 Nagyerdő, Békás-tó mellett
Az Értéksziget programjai
Hajdú-Bihar megye településeinek bemutatkozása

Ingyenes program.

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad
PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA-KONCERT
A legendásan energikus 11 tagú zenekar Debrecenbe érkezik augusztusban!
Belépő: 1 400 Ft

2015 augusztus 16.
PROGRAMOK!

16:30 Nagyerdő – Békás-tó | Lurkó Liget
LANGALÉTA GARABONCIÁSOK
Betyárvirtus avagy Rózsa Sándor a közönséget ugratja
Sándor csikósnak nevelődött, Szeged alatt bujtárkodott, de csak a maga akaratján járt mindég. Mire megütötte a húsz esztendőt, már reszketéssel emlegették a nevét mindenfele, amerre két lábon járó embereket összefúj a kóbor szél. Legalább hat vármegyében kajtatták a nyomát, elő volt fonyva már a gigájára az akasztó kötél, mégse érhettek nyomába, mert nem akadt nála jobb lovas a pusztán.
Ez a legény méri most össze minden furfangját a környék kíváncsi kurtalábúival. Sok kacagást kívánnak hozzá Rózsa Sándor hosszúlábú cimborái: a Langaléta Garabonciások.

És mindannyiunk örömére egész délután gyermekfoglalkozások, játékok, buborékok.

Ingyenes program.

19:00 Szent Anna templom
INTELMEK
Szent István király intelmei Imre herceghez c. előadás Újhelyi Kinga közreműködésével, Lukács Miklós cimbalomművész kíséretében
Debrecen katolikus újjászületése 300 éves évfordulójának tiszteletére.

Ingyenes program.

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad
BEST OF L’ART POUR L’ART
A magyar humor nagyágyúinak legkedveltebb jelenetei közkívánatra a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.
Belépőjegy: 2 900 Ft, 3 400 Ft, 3 900 Ft, 4 400 Ft
2015 augusztus 17.
PROGRAMOK
16:30 Nagyerdő – Békás-tó | Lurkó Liget
ÉCSI GYÖNGYI: AZ ÉLET VIZE
bábos meseelőadás
Palóc népmese Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról és arról, hogy mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe. Écsi Gyöngyi előadásmódjában a bábjátékos-énekes-mesemondó szerep fonódik egybe.
A kesztyűbábok, maszkok, a kovácsoltvas díszlet segítségével az ősi magyar mitológiai világképben rajzolódnak ki a mese körvonalai.

Ingyenes program.

20:00 Kossuth tér
VIRÁGOK, HANGOK, GLÓRIÁK
a Debreceni Helyőrségi Zenekar koncertje

Ingyenes program.

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad
TÁTRAI BAND-KONCERT
Olyan slágerek hallhatók ismét a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, mint a New York, New York, a Hajnali szél, a Titkos szerelem, vagy az Utazás az ismeretlenbe.
Belépő: 2 900 Ft, 3 400 Ft, 3 900 Ft, 4 400 Ft

2015 augusztus 18.
PROGRAMOK
17:00 Debrecen belváros
IV. Galiba Gyermekfesztivál – Junior Virágkarnevál

Negyedik alkalommal rendezzük a karneváli programunkat gyermekek, családok, művészeti csoportok és civil önkéntes csoportok számára. Mára városunk egyik legsikeresebb, leglátványosabb rendezvénye a gyerekeket középpontba állító Galiba Gyermekfesztivál. Az idei évben a magyar meseirodalom hőseit állítjuk a felvonulás középpontjába. A kompozíciókban megjelennek Csukás István, Fekete István, Dargay Attila mese és rajzfilm figurái.

A Galiba Gyermekfesztivál – Junior Virágkarnevál két fő eseményből áll:
– kézműves „kis virágkocsi” kompozíciók felvonulása
– színpadi gyerekprodukciók

Ingyenes program.

18:30 Baltazár Dezső tér
„GALIBA-SZÍNPAD”
a Galiba Gyermekfesztiválon részt vevő csoportok műsora

Ingyenes program.

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad
MISS HAJDÚ-BIHAR – MISS SUPRANATIONAL HUNGARY 2015 SZÉPSÉGVERSENY DÖNTŐJE
Belépőjegy: 2 000 Ft-tól

20:00 Kossuth tér
VILÁG VIRÁGAI NEMZETKÖZI NÉPTÁNCGÁLA
a virágkarneváli menetben felvonuló külföldi és hazai csoportok bemutatkozó műsora

Ingyenes program.

2015 augusztus 19.
PROGRAMOK
11:00 – 18:00 Nagyerdő – Békás-tó
SZÍNEZD ÁT! – CSALÁDI NAP
Gyere és Színezd át! – családi nap

Várépítés, hangszerkipróbálás, közös történetírás, játékkészítés és koncertek is szerepelnek a Színezd át! országos rendezvénysorozat programjában, amely Debrecenbe érkezik augusztus 19-én. A május végén indult országos programsorozat kilenc megyeszékhelyen egész napos, ingyenes gyerek-, illetve családi programot és egy különleges musicalt foglal magába. A feladatok célja, hogy a gyerekek a közös játék során megtapasztalják az együttműködés erejét és egymás elfogadásának fontosságát. 16 órától a színpadon fellép az Eszter-lánc mesezenekar, a nap folyamán pedig Oláh Gergővel, Papadimitriu Athinával, Szakcsi-Lakatos Bélával és más sztárokkal is találkozhatnak a programra kilátogatók. Az ingyenes családi napra 11.00-től 18.00 óráig várják az érdeklődőket a Nagyerdőben a Békás-tó mellett.
Az esemény házigazdája Dr. Papp László polgármester, helyi védnöke pedig Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója. A programsorozat fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. További információk: www.szinezdat.com, www.facebook.com/szinezdat.

20:00 Kossuth tér
SOMNAKAJ – GIPSY MUSICAL
Zajos sikert aratott az első gipsy musical kaposvári és pécsi előadása, ahol a közönség állva tapsolt a művészeknek! A darab egy roma lány, Somnakaj történetét meséli el, aki elindul szerencsét próbálni, felvételizni egy városi főiskolára. Bár terve ellentétes reakciókat vált ki a falu lakóiból, végül mégis példát mutat arra, hogy a gyökerek vállalása mellett is megvalósítható a tanulás általi kitörés. Az előadás egyéni sorsokon keresztül mutat rá a személyes felelősségre, sorsunk irányíthatóságára, az előítéletek és ítélkezés veszélyeire. A főbb szerepekben Falusi Mariannt, Oláh Gergőt, Papadimitriu Athinát, Szakács Hajnalkát és Szakcsi Lakatos Bélát láthatják az érdeklődők.
A tavalyi, MÜPÁ-ban tartott ősbemutatóhoz képest a darab új megközelítésben látható, és a turné során 9 megyeszékhelyen élvezheti a közönség a produkciót, amely egyszerre koncert és színház, tánc és irodalom, hagyományőrzés és modern formák találkozása, egy igazi, vérpezsdítő cross over.

Író: Müller Péter
Rendező: Hegyi Árpád Jutocsa
Szereplők: Szakács Hajnalka, ifj.Kovács Antal, Oláh Gergő, Falusi Mariann, Papadimitriu Athina, Balogh Lajos, Szakcsi Lakatos Béla, Kathy Horváth Lajos, Szilvási István

Ingyenes program.

20:00 Nagyerdei Szabadtéri Színpad
ELÖL MEGY A NYELVE – BERECZ ANDRÁS MESEMONDÓ ESTJE
A Kossuth-díjas Berecz András úgy tartja, hogy a mesemondó hivatása új életet lehelni a régi mesékbe, hogy a ma embere is értse meg az öregek nyelvét, a maga boldogulására használja a régiek bölcsességét, becsülje a rá hagyott örökséget.
Belépő: 1 400 Kattints ide a teljes cikkért!

: http://babamama.info/gyerekprogramok/debreceni-viragkarneval-2015/

Ezeket érdemes megnézni:

Kókuszolaj 1 Kg - 1090 Ft

Mire jó az Ördögnyelv kapszula? Tudd meg ITT!

Több mint 3000 bio termék online - akár ingyenes kiszállítással

Erre nagyon jó a nyírfacukor - KLIKK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top